Het logo van de Praktijk voor haptotherapie Helmond

Marij Huigen

2016-02-22 15:27:30

content: In 1975 ben ik in Helmond komen wonen waar ik, net terug uit AustraliŽ, als gezinsbegeleidster aan de slag ging bij de Stichting Welzijn Buitenlandse Werknemers. Het migrant zijn, daar had ik wel gevoel bij. De ervaring dat je ook zonder elkaars taal te spreken elkaar kunt verstaan, dat lichaamstaal je minstens zoveel vertelt over hoe het met je gaat, heeft misschien wel de basis gelegd voor mijn interesse in de haptonomie.

Na 7 jaar werd het tijd voor iets nieuws. De wijkverpleging trok en 12 jaar werken in de thuiszorg volgde met werk op allerlei gebied. Aangevuld met bijna 6 jaar verpleeghuis maatschappelijk werk, maakt dat de cirkel met het welzijn weer rond. Overal speelde de beleving van gezondheid en ziekte, uiting geven aan gevoel, leven met verlies in welke vorm dan ook, een grote rol.

Vanuit de behoefte om veel verschillende ervaringen samen te brengen en te verdiepen heb ik de opleiding tot haptotherapeut gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Berg en Dal. Met veel plezier werk ik vanuit mijn eigen praktijk op Overhorst 37 in Helmond.

marij 1

Lees verder over:

bulletGZ Haptotherapeut
bulletInspiratie