Het logo van de Praktijk voor haptotherapie Helmond

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

2016-02-22 11:39:00

content:

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is er op gericht om, al voor de geboorte, het contact tussen de ouders en hun kind te verdiepen. Natuurlijke, liefdevolle gevoelens worden bevestigd door luisterend, voelend en tastend met elkaar om te gaan. Door bewust tijd in te ruimen voor het samenzijn ervaart je kind nog meer dat het welkom is en wordt de onderlinge band zo sterk mogelijk.

 

Er verandert veel

In de begeleiding wordt aandacht gegeven aan hoe de moeder haar kind het beste kan dragen, hoe zij ruimte kan maken in haar schoot; letterlijk en figuurlijk in evenwicht kan blijven en dat zij mag vertrouwen op haar gevoel door te luisteren naar haar lichaam.

Zoals de moederschoot voor het ongeboren kind een veilige haven is, waar het in geborgenheid kan groeien, zo vertegenwoordigt de partner de buitenwereld en laat door zijn of haar handen weten dat deze wereld ook veilig en betrouwbaar is. Samen leer je ontdekken wat goed voelt, hoe je kunt meebewegen met je kind, wat prettige houdingen zijn en hoe de partner de vrouw kan ondersteunen.

 

Heel gewoon

Hoewel zwangerschap vaak de normaalste zaak van de wereld is, is het ook een ingrijpende gebeurtenis waardoor de relatie tussen de ouders verandert. Door hier aandacht aan te besteden en te kijken wat dit met je doet ontstaat er ruimte om gevoelens te delen. Het versterkt het vertrouwen in elkaar en geeft houvast.

 

Samen voorbereiden

Als de geboorte dichterbij komt worden de verschillende manieren om weeŽn op te vangen doorgenomen en de verschillende houdingen voor en tijdens het baren. Ook leer je hoe je kunt omgaan met eventuele angst en pijn of als het anders loopt dan je het je had voorgesteld. Door aan al deze facetten aandacht te besteden bereiden ouders zich samen voor op de geboorte van hun kind.

 

Zes ontmoetingen

De haptonomische zwangerschapsbegeleiding bestaat uit zes ontmoetingen van een uur. De eerste keer rond de 20 weken, wanneer het kind zich van binnenuit meldt aan de buitenwereld. Vervolgens elke vier weken tot aan de geboorte en ťťn ontmoeting zes weken erna.

 

Meer weten of afspraak maken?

Neem contact op

zwanger 1zwanger 2zwanger 3

Lees verder over:

bulletReacties van ouders