Het logo van de Praktijk voor haptotherapie Helmond

Mindfulness training

2016-02-22 15:35:56

content: Mindfulness is het doelbewust aandacht schenken aan wat zich voordoet op het moment zelf, zonder te oordelen. Het maakt ons bewust van de vrijheid die we hebben om te kiezen of we iets wel of niet zullen doen.

 

Waarom mindfulnesstraining?

Angst, boosheid, pijn en verdriet hebben grote invloed op hoe we onszelf zien en anderen en welke verwachtingen we hebben. Hierdoor kunnen we vervreemd raken van onszelf en kunnen allerlei klachten en problemen ontstaan. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mindfulness bijdraagt tot persoonlijk welbevinden.       

 

Voor wie?

De training helpt je meer bewust te worden hoe je omgaat met gevoelens en gedachten. Uiteindelijk leidt dit tot minder irritaties en meer rust, minder piekeren en meer loslaten, meer genieten en minder moeten. Het geeft energie en een betere concentratie.

 

De training

De training biedt handvatten om meer bewust in het hier en nu te zijn. Het is een praktische training in het met aandacht omgaan met gevoelens en gewoonten. Ervaringen worden uitgewisseld en besproken, zonder daar inhoudelijk op in te gaan. Er wordt gewerkt met ervaringsoefeningen, verschillende meditatievormen, bodyscan en langzame bewegingsoefeningen. De training is het meest effectief als je gedurende de training dagelijks tijd vrijmaakt om te oefenen.

 

Opgave

Per mail of telefonisch bij:
Marij Huigen, GZ-haptotherapeut,
06 125 143 11, info@haptotherapiehelmond.nl

 

Wanneer

Op de maandagavond bij voldoende belangstelling (min. 9, max. 12 deelnemers)

 

Hoe laat

Van 19.30 21.00 uur

 

Waar

Evertsenstraat 19, 5703 AM Helmond.

 

Kosten

De kosten bedragen 297,-

 

Ook bij De Cirkel

Bij voldoende aanmeldingen start ook weer een cursus bij Inloophuis de Cirkel voor mensen met kanker, hun partners/gezinsleden. Neem hiervoor contact op met de Cirkel: 0492 347904 of info@inloophuisdecirkel.nl

 

bloemenmarij 2

Lees verder over:

bulletInterview