Het logo van de Praktijk voor haptotherapie Helmond

Inspiratie

2016-02-22 10:21:08

content:


Creating Connections Conference lll

'Resilience through Connection'.

 

Een impressie

In april 2015 bezoek ik, samen met mijn collega haptotherapeut Jozien Wijnakker, de 3-daagse internationale conferentie 'Creating Connections'. Er zijn meer dan 800 deelnemers -vooral therapeuten - uit 28 verschillende landen. De ondertitel van de conferentie is ‘Resilience through Connection’: ‘Veerkracht door Verbinding’. Het fundamentele en noodzakelijke vermogen om te kunnen leven en overleven.

 

Het is een thema dat ons vertrouwd is. In de wandelgangen zeggen wij geregeld 'Wat jammer dat er hier niet meer haptotherapeuten zijn’, zoveel inspirerende lezingen, verhalen en voorbeelden. Het centrale thema is nauw verwant aan haptonomie en haptotherapie. Het brengt vernieuwing in de communicatie en is meteen toepasbaar in onze dagelijks werk.

 

We bezoeken o.a. workshops van Sue Johnson, over ‘leren dansen in de regen’ (EFT: Emotional Focused (relatie-)Therapie); Dan Siegel, over ‘de ontwikkeling van het puberbrein’; Jon Kabat-Zinn, over ‘de genezende kracht van Mindfulness’. De masterclass van Jon Kabat-zinn is een feest. Zoveel rust en aandacht en oefening. Oefening in observeren, luisteren, niet oordelen, aanwezig zijn. Maak van je to-do-list een to-be-list, stop met plannen en zorgen maken, leer dansen in de regen. Het leven in het moment is wat er werkelijk toe doet.